Get Adobe Flash player

Nieuws

Hero Torenbeek Nijkerks Golfkampioen 2016

Uitslag Nijkerks Golfkampioenschap

De Nijkerkse Golfkampioenschappen 2016 zijn op vrijdag 2 september gespeeld op de baan van Dutch Golf Putten. Met 40 deelnemers en prima golfweer was het een geslaagd toernooi. Dankzij het werk van de greenkeepers van Dutch Golf was de baan in prima conditie met snelle greens.

Nijkerks kampioen strokeplay (zonder handicap verrekening) 2016 is Hero Torenbeek. Hij had een top dag met een ronde van 69 slagen (par + 5). De winnaar van vorig jaar, Jurjen Engelsman, werd nu tweede met 73 slagen, dus op ruime afstand van Hero. Max Visser werd derde met 75 slagen.

Bij de categorie stableford heren was Hero ook de beste met 39 punten, voor Jan Willem Rikkers met 36 punten en Peter Stitselaar met 35 punten.

Bij de dames stableford ging de eerste prijs naar Marianne de Wal met 31 punten. Bea Ridder werd met ook 31 punten tweede, voor Eef van de Beek-van Middendorp met 29 punten.

De wisselbeker voor de Nijkerkse stableford kampioen was ook voor Hero omdat hij beter scoorde dan de beste dame stableford. In de historie van de Nijkerkse kampioenschappen komt het zelden voor dat de strokeplay kampioen ook de beste stableford speler is! Extra bewijs van de top-ronde van Hero.Verdere prijzen:
Neary dames (hole 5): niet geslagen (beste bal van Bea Ridder net 5 cm. buiten de geen!)
Neary heren (hole 7): Jurjen Engelsman
Longest dames (hole 9): Eef van de Beek-van Middendorp
Longest heren (hole 9): Teus van den Burg
Leary (dames en heren samen; hole 6): Mathijs Bröker
Chip contest (in wasmachine):  Edwin Kuijpers
De hole in one op hole 2 (elektrische fiets beschikbaar gesteld door Visser Automotive) werd ook dit jaar weer niet geslagen. De fiets kan weer in de opslag voor volgend jaar!

Enkele spelers wisten op hole drie “Beat the Pro Gert Jan Markus” te verslaan.

De extra prijzen zijn beschikbaar gesteld door Ron van de Hulst (flinke rollades) en Dutch Golf (wijn). In z’n slotwoord benadrukte Hero dat zijn flight, en vooral de twee dames daarin, van positieve invloed was op zijn prachtige ronde.

Na afloop werd er tijdens de prima verzorgde barbecue nog lang nagepraat over het toernooi, de prachtig gespeelde ballen en de missers. De datum van de volgende editie is ook al aangekondigd: vrijdag 1 september 2017.

De organisatie van de Nijkerkse Golfkampioenschappen is in handen van Jurjen Engelsman, Teus van den Burg en Peter Bouwman, in nauwe samenwerking met Dutch Golf Putten.

De wedstrijdleiding is zeer deskundig verzorgd door Jan Goes en Jan van Eijden.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de diverse sponsors:
MTH Accountants & Adviseurs Nijkerk        VdR Druk & Print                    PJ Milieu
TB grond en sloopwerk B.V.                             Visser Automotive                Expert
Jur van de Beek Schildersbedrijf                    Ron van der Hulst                  Covebo Nijkerk
GBI Gerritse